All Categories
Featured
Tegenwoordig is ook iedereen die in een woning woont verplicht om mee te betalen aan deze belasting. U bent dus ook verplicht om deze kosten te betalen als u in een huurwoning woont. De waterschapsbelasting wordt jaarlijks door de gemeente vastgesteld. Het tarief wordt bepaalt op basis van uw woonruimte (m2) en het aantal personen in een huishouden.
Er wordt vaak een percentage van de WOZ waarde genomen voor de waterschapsbelasting die u moet betalen. Het tarief dat berekend wordt verschilt per waterschap waardoor dit in elke situatie weer anders kan zijn.
[...] Het probleem met veel van deze zaken is dat ze momenteel gewoon niet goedkoper kunnen.... - Wonen makkelijker / betaalbaarder maken door het goedkoop beschikbaar stellen van bouwgrond aan projectontwikkelaars woningbouwverenigingen. Casco bouwkosten kunnen echt niet veel omlaag, waar je wat kan winnen is de grondprijs. Zo kun je toch nog een rijtjeswoning aanbieden voor +-250k.
Vooral focussen op het bouwen van veel kleinere woningen. 60m2 voor alleenstaande of stellen en 80-90m2 voor het standaard gezin met twee kinderen is echt voldoende. Een klein energiezuinig huis is altijd nog beter dan geen fatsoenlijk dak boven je hoofd. Je zegt het een en onderbouwt het andere. Want juist dat is wat er nu ontbreekt, wonen is nu schaarste.
Tsja, ten eerste zitten de meeste gemeenten rond de 600-750euro/m2 en niet op kostprijs, Daarnaast zijn de meeste woningen die gebouwd worden gewoon een stapje groter. Zeg woningen met een perceeloppervlak ~150m2 en een woonoppervlak van 130m2 ongeveer. Doe je dan het sommetje opnieuw: 750150m2 = 112,500 2200130 = 286,000 En het totaal is spontaan 400,000, wat we voornamelijk voorbij zien komen voor nieuwbouwwoningen.
Geld, Blog - Jij een tiny house, jij een tiny house, IEDEREEN EEN TINY HOUSE Ruim 80 procent van de Tweede Kamer wil “eerlijke huurprijzen afdwingen”, kopte RTL Nieuws. Hieruit moet ik concluderen dat 80% van de Kamer er geen snars van begrijpt. Nog erger, de VVD en D66, partijen waar ik al een tijdje mee in de clinch lig, stemden tegen! Wellicht meer om hun eigen achterban te beschermen (de verhuurders) dan de bezwaren die ik zo met u ga delen.
Het plan van de Kamer is om het fantastische überbureaucratische puntensysteem (zie link naar RTL Nieuws artikel) op te rekken naar huren van EUR 1000 tot wel EUR 1400. Dat laatste bedrag kwam van de Amsterdam, West-brigade (Bij1). Zelfs partijen met wat meer kennis en kunde, blijken niet bestand tegen makkelijk punten scoren (het echte populisme).
Een meerderheid van de Tweede Kamer doet hiermee aan symptoombestrijding. En laat het aan de politiek over om niet allen het foute probleem vast te stellen, maar ook nog eens met de verkeerde oplossing te komen! De gekozen oplossing om een huurplafond in te stellen leidt vooral tot ongewenste bijwerkingen.
Nu kan die grens worden verhoogd en kunnen lokale overheden bouwvergunningen weigeren als er niet genoeg lage huur woningen worden gebouwd, maar dit zal hoe dan ook het aanbod in het betaalbare deel van de markt gaan beperken. Ook zal de doorstroming van het midden naar het hogere huursegment stoppen waardoor er juist nog meer krapte ontstaat op de huizen met gereguleerde huren.
Verder kan dit ook tot andere bijwerkingen leiden zoals slechter onderhoud, minder snelle renovatie en zo verder. Ook kan de trukendoos worden opengetrokken door de verhuurders. Zo kunnen de woningen gemeubileerd worden aangeboden tegen een flinke premie. Ook kan vakantieverhuur hiermee veel aantrekkelijker worden dan verhuur aan particulieren. De overheid zal dit alles weer willen reguleren en zo ontstaat er een actie-reactie dynamiek die tot meer en meer regels zal leiden.
Latest Posts
Cursus Huis Bouwen
Camera Beveiliging Installatie
Afdichtkappen Voor Betonnen Welfsels